Oud & Nieuw

De laatste dag van een bewogen jaar.
Een mooi moment om terug te kijken en tegelijk vooruit te blikken naar het nieuwe jaar. En ook meteen een onderwerp voor een nieuwe blog, want de laatste was al weer een tijdje geleden.

2018

Die blog ging trouwens wel over één van de belangrijkste momenten van afgelopen jaar: mijn nierdonatie. Het afstaan van één van mijn nieren aan een onbekende die het hard nodig had, was een hoogtepuntje. Na een lange screening en planningsperiode was 13 augustus de dag. Uiteindelijk is het me meegevallen, het herstel ging volgens plan en om daarna te horen dat het met de ontvanger goed ging was een mooi moment. En dat deed me meer dan vooraf verwacht. Zeker ook nadat we begrepen dat het waarschijnlijk om een vader van meerdere kinderen ging, dus hebben we minimaal vier mensen blij gemaakt het afgelopen jaar. Ik zeg we, omdat de donatie uiteindelijk ook door je partner en kinderen wordt gedaan. Niet letterlijk, maar qua beleving zeker wel. Inclusief de soms kleine fysieke en praktische probleempjes van het herstel. Je bent toch een tijdje uit de running.
Dit had ook impact op de gym en alle Pur Sang sporters. Die gingen er trouwens allemaal goed mee om. Ik heb veel steun en begrip van ze mogen ontvangen. Heel fijn. Ook omdat ik kort na het herstel er weer een tijdje tussenuit was vanwege een heupblessure, maar die lijkt inmiddels grotendeels hersteld te zijn.
Daarna ook nog even verhuisd van Zeist naar Utrecht, maar de gym blijft natuurlijk in Den Dolder!

2019

Dus op naar 2019! Hopelijk een jaar zonder al te veel onderbrekingen, zodat iedereen lekker in het ritme kan blijven. Want ritme is belangrijk. In deze tijd van goede voornemens is het goed te beseffen dat je haalbare en meetbare doelen moet stellen en dat de veranderingen in je leven niet te ingrijpend zijn. Geen crash diëten, maar kleine slimme aanpassingen in je leefstijl die houdbaar zijn. Niet van 0 naar 3x per week trainen om daarna geblesseerd terug te vallen naar 0, maar geleidelijk opbouwen van intensiteit. We weten het eigenlijk allemaal wel, maar veel mensen denken dat ze de wilskracht niet hebben om te minderen (eten) of te meerderen (sporten) en dat het dus rücksichtslos dient te gebeuren. Maar dat werkt dus meestal niet. Overigens, dit geldt niet voor de Pur Sang-ers, want de meesten sporten al geruime tijd bij me en ik ben blij en dankbaar voor dit vertrouwen. We hebben afgelopen jaar maar liefst 6 Pur Sang Training Tees weggegeven vanwege het bereiken van de 50-trainingen mijlpaal. En daarnaast een aantal die een veelvoud hiervan behaalden. Echt heel gaaf!

We hebben er nu een paar jaar op zitten en Pur Sang Training heeft z’n draai inmiddels gevonden. Het meeste materiaal hebben we wel in huis, hoewel er natuurlijk altijd wensen blijven, dus hopelijk kunnen we komend jaar nog wat leuke attributen aan ons arsenaal toevoegen. De reverse hyper is verkocht omdat daar toch te weinig gebruik van werd gemaakt, dus we hebben wel ruimte voor iets nieuws.

Al met al een mooi en inderdaad bewogen jaar 2018.

Ik wens iedereen een heel gezond en sportief 2019, op naar een super jaar Pur Sang!