Wie ben ik?

 

 

Personal trainer Franklin doet een boxjump

Franklin Staupe, 57 jaar en woonachtig in Zeist. Ik ben mijn leven lang al bezig met allerlei verschillende sporten en sport in het algemeen. Ruim 11 jaar geleden ontdekte ik Crossfit. De combinatie van powerliften, turnen, atletiek en gewichtheffen is super. En dat alles in een workout die niet langer dan een uur hoeft te duren. Een betere manier om fit te worden is er volgens mij niet.
Maar wat is fit dan precies? Voor mij betekent fit dat je vol energie in het leven staat, niet of nauwelijks ziek bent en behalve wat spierpijn niet teveel pijntjes hebt. Maar ook sterker en flexibeler worden, je minder moe voelen. Yep, allemaal mogelijk door crossfit trainingen.

Pur Sang

Ik raakte zo geïntrigeerd door de effectiviteit dat ik een aantal trainerscursussen ging volgen. Na het behalen van het CrossFit Level 1 trainers certificaat heb ik met veel enthousiasme ook de StrongmanKettlebell, CrossFit Football en CrossFit Striking trainerscertificaten gehaald. En wederom was ik overdonderd door de kennis, passie en focus op techniek en veiligheid van de trainers.

Dat ik hier iets mee wilde gaan doen wist ik al vanaf het begin. Ik wist alleen nog niet op welke manier. Ik merkte tijdens de reguliere trainingssessies dat ik veel voldoening haalde uit het begeleiden van anderen, met name 1 op 1. Ook werd ik privé en op mijn werk door vrienden en collega’s regelmatig bevraagd over trainen én over voeding (een andere doorgeslagen interesse). De keuze voor personal trainer was vervolgens de logische.

Voeding

Gewichtsverlies is vooral een kwestie van een gezond voedingspatroon. Trainen helpt daar uiteraard wel bij. Goed trainen met de juiste brandstof is dus heel belangrijk. Daarom heb ik ook een opleiding tot natuurvoedingsadviseur gevolgd. Want naast beweging is ook voeding zeer bepalend voor een goede en gezonde levensstijl. Open deur, ik weet het, maar de truc is om dit alles goed in evenwicht te krijgen zonder dat het als een belasting voelt. Mij is het gelukt en ik denk dat ik anderen hierbij kan helpen.

Franklin Staupe